Stílus váltó
Válassz szint!
Válassz háttérképet

Válassz tapétát
 Információk

Azonosító mentése és betöltése

A TeamSpeak3 telepítésekor automatikusan generál a felhasználónak egy un. egyedi azonosítót, egy .ini kiterjesztésű fájlt. A fájlban egy random karaktersor van, mely a felhasználó azonosításáért felel, ehhez a karakterlánchoz lesznek hozzárendelve a felhasználó jogai a szerveren, ez tárolja az első felcsatlakozás dátumát és a csatlakozások számát is.
Azonban ha felhasználó újratelepíti a számítógépét, vagy másik gépről csatlakozik akkor új azonosító kerül generálásra. Ha fontosnak tartod, hogy jogaid és csatlakozási adataid megmaradjanak mindig mentsd le biztos helyre az azonosítód. Az importáláshoz egy kis segítséget alább találhatsz.

Kettő opció áll rendelkezésünkre, aki nagyon biztosra akar menni elvégezheti mind a kettőt.

Ajánlott a 2. opciót (szinkronizálást) választani mivel ilyenkor nem csak az azonosítónk mentődik a felhőbe hanem az összes beállításunk, így ha pl. újra lett telepítve a számítógépünk, TeamSpeaken belül  a beállításokban a myTeamSpeak fiókunkba bejelentkezve minden addonunk és beállításunk visszaáll ahogy az újratelepítés elött volt, így nem kell időt elpazarolnunk a beállítások újra elvégzésére.

1. Manuális mentés:

1. Azonosító ablak megnyitása

Azonosító(i)d az Eszközök menü->Azonosítók (Tools->Identities) vagy a Ctrl+I billentyű kombinációval tudod megnyitni.

2. Kiválasztani az azonosítót

Általában egy azonosító szerepel a listában ilyenkor automatikusan az lesz kiválasztva. Amennyiben több azonosító is van jelöld ki a listából azt amelyiket le szeretnéd menteni, és az egér jobb klikkel kattints, a megjelenő menüben az Elmentés (Export) menüsorra.

3. Azonosító mentése

Felugrik egy biztonsági figyelmeztetés mely arról tájékoztat, hogy azonosítód ne add oda senkinek. Kattints az Igen gombra majd válasz egy biztos helyet az azonosítódnak.

4. Lementett azonosító betöltése

A lementett azonosítót használhatod több számítógépről is, illetve a számítógép újratelepítése után is be kell töltened a régi azonosítód.

Ehhez ugyan úgy kattints az Eszközök menü->Azonosítók (Tools->Identities) menüre.

Az alapértelmezett azonosítót törölheted, nem lesz rá szükséged, majd az egér jobb klikkel kattints az azonosító részhez, a felugró menüben pedig a Betöltés (Import) menüsorra és tallózd be az azonosítód (.ini fájl).

Innentől kezdve erről az azonosítóról fogsz csatlakozni a szerverekre.

2. Szinkronizálás:

1. myTeamSpeak regisztráció

A Beállítások menüben->myTeamspeak (Tools->Options->myTeamspeak) fülön belül Create Account gombra kattintva elvégezhető a regisztráció.

Fontos: a regisztrációnál kapott recovery key-t elmenteni!

2. Azonosító ablak megnyitása

Azonosító(i)d az Eszközök menü->Azonosítók (Tools->Identities) vagy a Ctrl+I billentyű kombinációval tudod megnyitni.

3. Azonosító ellenőrzése

Azonosítók ablakban 2 lista található, amennyiben mégsem , a lista alatt 3 db pont van amire rákattintva és felhúzva megjelenik a 2. lista is.

Ezekben a listákban lényeges hogy a megfelelő, megőrizni kívánt azonosító a Synchronized listában legyen.

Ehhez nem kell mást tenni , csupán megfogni és áthúzni a megfelelő listába.

Készen is volnánk, innentől kezdve bejelentkezés után minden azonosítónk, addonunk, beállításunk visszaáll úgy ahogy az újratelepítés elött volt

Az azonosítóról ajánlott biztonsági mentést készíteni egy adathordozóra!
Az online tárhely szolgáltatásokat nem ajánljuk biztonsági okok miatt!

Videó segítség